Monday, May 01, 2006

Uppsala valborg

Solsken, stormvind och studenter på varje ståbar yta. Ännu ett år har gått och ännu en valborg har kommit till staden där valborg är forsränning, champanjegalopp och sillunch i carolinabacken.

I all ärlighet så är jag efter snart 12 år i staden lite mätt på det hela, men det finns en njutning i att vara åldersstigen och dryg och delta efter eget huvud sådär som man får göra när man är gammal.




På en liten bit av gräsmatta dit det vallfärdas varje år samlades vi för åtnjutande av sill, potatis, oinbjudna inblåsta löv och dryck men mest av allt varandras sällskap. Årets mest nyskapande tillskott stod den kulinariske konjären Branders för i form av inlagda grodlår medan Direktören stod för den mest syndfulla av alla chokladiga tårtor.










Bo Sundqvist, avgående universitetsrektor, lyfte mössan och viftade in våren signalerades champanjegaloppens början. För oss som avstod från studentnationernas såkallade champanj så bar det av till universitetsparken där OD kunde höras sjunga vårens lov och de för många år sen klara stundenter kunde se avnjuta lite champanj i lugn och ro.







Så kom ett sånt där ögonblick. Ett ögonblick där det inre barnets längtan och glädje är för stor för allt annat. En lycklig heliumfylld kaninballong blev min och fick följa med mig på mina äventyr för dagen. Det finns frestelser som man ska ge in till - och heliumballongslycka ... det är stor lycka det.








Till Direktörn och Storebror och alla andra som gjorde valborg till det det är. Tack för en härlig dag.



/emtre