Monday, August 15, 2005

Wall streetMorgondiset trycker sig tätt mot skyskraporna medan jag fortsätter att njuta frukten av den onaturliga morgonpiggheten som är tidsförskjutningens gåva till mig. Jag har hittat en trapp mitt emot New York Stock Exchange där jag sitter en stund tillsammans med två frukostande börsmäklare för att försöka ta in stämningen och formulera en plan för morgonens fotouppdrag.New York-polisen har en kompakt närvaro utmed hela gatan; två bilar, en truck och ett farthinder en bit ner på gatan. Konstaplar står stadigt och blickar lugnt ut över människomassan som rör sig framför dem, medan säkerhetsvakterna muddrar börsmäklarna på väg in till jobbet.
Jag inser att om jag ska fota här, måste jag vara tydlig med vad det är det jag gör. Inget smygande kroppsspråk, inget diskret fifflande i väskan. Tydlighet och öppenhet så ska även detta gå bra.
Morgonrusningen är i full gång. Den har en egen puls, en egen rytm och ökar i intensitet varje gång ytterligare ett tunnelbanetåg stannan nånstans nära intill under mark.Jag hade förväntat mig att New Yorks börsmäklare skulle bära den traditionella uniformen med mörk kostym och slips. Men när våg efter våg av människor väller in över Wall street visar det sig att jag borde uppdaterat mina förväntningar och det finns onekligen en härlighet i den mångfald jag får se.


Efter någon timme eller två finner jag mig både lite hungrig och definitivt törstig och redo att snart utforska vidare.

bbl
/emtre

0 Comments:

Post a Comment

<< Home