Sunday, April 23, 2006

Ett eget uttryck

Ibland slås jag av hur världen förändrats genom sökmotorer som Google. Plötsligt finns oändliga mängder med meningsfull och meningslös information vid ens fingertoppar. Med en rätt formulerad sökning hittar man guldgruvor av hjälpsam kunskap och ibland det oförutsedda man inte visste att man ville veta.

Efter en skogspromenad i vårsolskväll kom jag hem med kameran fylld med blåsippor. Det blir liksom så. De står där så delikata och små, blickandes mot solen och nickandes när det kvällnar. Det finns nåt oemotståndligt över dem och varför motstå en så ofarlig kallelse. Blickandes genom bilderna är det svårt att inte fundera över idén om det egna uttrycket, om det unika förmedlandet och den menings- bärande bilden.
Fotosidans bildpooler svämmar dessa vackra vårdagar över av blå- och vitsippebilder och mina bilder är dem till förvillelse lika.

Googlandes på 'ett eget uttryck' fann jag, som man ju gör, två spännande länkar.

Karlstad stad jobbar aktivt och medvetet med profilbilder för att skapa en bildlig särart från andra städer. En ganska naturlig tanke, underligt egentligen att man inte ser sånt tänkande på fler områden.

'Profilbilder, ett eget uttryck.
För att särskilja Karlstad från andra svenska städer använder vi oss av ett eget bilduttryck. Vi dramatiserar solen och fotograferar ofta i motljus. Gärna i kvällssol som ger ett härligt ljus. På inomhusbilder kompenserar vi bristen på sol med en varm färgton i bilderna. Det viktiga är att det alltid finns en varm ton och känsla i våra bilder.'Eva-Lotta Holm Flach lektor i konstteori på Konsthögskolan och delaktig i Galleri Flach i Stockholm har skrivit en intressant reflektion på temat eget uttryck

Så var det de där blåsipporna också:/emtre

1 Comments:

Blogger Karna said...

Din sippor är trevligare än alla andras på FS. För det är Mariasippor!

Så det så!!!

*kram*

10:36 PM  

Post a Comment

<< Home