Thursday, July 12, 2007

Kaj, du simmar ur bild!

Mobilen har (givetvis) ett antal tekniska begränsningningar som kamera. Bildkvalitén är inget vidare, den brusar nåt fruktansvärt, man kan såklart inte ställa några slutartider eller påverka bilden i nåt annat avseende än valet av utsnitt. Irriterande, men lite charmigt och del av poängen med mobilderna.

Nu när jag lite tveksamt försiktigt försöker mig på att få med lite människor i bilderna, så blir ytterligare en begränsning rätt uppenbar. Tiden. Dels tar en bra stund att få igång kamerafunktionen, men sen från att jag börjar trycka på avtryckaren till att det faktiskt blir en bild tar det en ospecifik mängd tid. Just det där med att man inte riktigt vet hur lång tid det tar innan det blir en bild gör att det är svårt att komponera med rörliga objekt. Folk liksom 'simmar ur bild'.

Men, som alla begränsningar så gäller det bara att 1. upptäcka dem, 2. lära sig hur de fungerar och 3. hitta sätt att ta sig runt dem (eller låta dem jobba för en). Hur är det de brukar säga: it´s not a bug it´s a feature!


Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home